Preşedintele stiri: 3022

Cod Roșu la Cahul: Spitale pline și medici epuizați

25 mar. 08:35   Societate
2601 0

Așadar, noul coronavirus se răspîndește tot mai mult în toată țara. Din cauza numărului mare de infectări, peste 40 de localități din raionul Cahul, dar și peste 20 de sate din raionul Cimișlia au fost plasate sub Cod Roșu de COVID-19.

Astfel, autoritățile au impus noi restricții pentru a preveni răspîndirea infecției, transmite Tv6.md.

Președinții de raioane susțin că situația este alarmantă, întrucît nu mai sînt locuri libere în spitale, iar medicii sînt la limita puterilor.

Potrivit deciziei Comisiei locale de Sănătate Publică, în perioada 23 martie – 7 aprilie, locuitorii din 42 de sate ale raionului Cahul sînt obligați să poarte mască atît în aer liber, cît și în spații publice închise.

Vîrstnicii au voie să iasă din curte doar în cazul unor necesități urgente, iar aflarea în locurile publice a grupurilor mai mari de trei persoane este interzisă. La fel, instituțiile de învățămînt activează după un regim special.


„Clasele primare frecventează 100%, a V-IX-a frecventează la distanță. Clasele a IX-XII-a care trebuie să susține Bacalaureatul și alte examene frecventează 50% și asta este la discreția directorilor de școli, iar grădinițele funcționează în regim normal”, a declarat MARCEL CENUȘA președintele raionului Cahul.

Potrivit lui, în spitalul raional nu este nici un pat liber pentru bolnavii de COVID-19.

„În secția COVID, din 62 de paturi avem 66 de pacienți, sînt puse suplimentar încă patru paturi. În Secția suspecții avem 11 persoane. În reanimare full, opt locuri, opt persoane și la domiciliu se tratează 368 de persoane”, a mai spus Cenuță.

De la declanșarea pandemiei, în raionul Cahul au fost confirmate pozitiv peste 4300 de cazuri de coronavirus, iar peste 100 de persoanele au fost răpuși de virus.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X