COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Cod roșu în raionul Cimișlia: Restricțiile, ignorate de localnici

11 mar. 12:19   Societate
1426 0

Cod Roșu și restricții dure au fost impuse și în raionul Cimișlia. Potrivit deciziilor locale, oamenii pot merge la piață, la poștă sau bancă doar dacă au o urgență.

Realitatea însă este alta. Localnicii se plimbă nestingherit, iar mulți spun că nu știu nimic despre noile măsuri, transmite tv6.md.

Totodată, administrația orașului declară că, de fapt, nu este vorba despre o carantină. Între timp, medicii din localitate spun că nu mai sînt locuri în spital.

Potrivit hotărîrii emise de Comisia locală de Sănătate Publică, doar în prima săptămînă din martie în raion au fost confirmate 121 de cazuri de COVID. Asta în timp ce în februarie erau aptoximativ 400 de infectați.

În urma situației create, specialiștii au decis să instituie Cod Roșu de coronavirus și au decis să impună o serie de măsuri mai dure. Printre acestea, interzicerea adunărilor în masă și restricții de deplasare.


Locuitorii urbei se duc unde vor sau unde au nevoie, iar fiecare are motivul său. Ba mai mult, mulți nici nu știu că în localitate s-au impus restricții noi”.

„Poliția ne-a spus să stăm acasă, dar noi avem nevoie să ieșim în centru, după produse, la magazin, la farmacie”.

„Eu înțeleg că sînt în vîrstă și trebuie să stau acasă, dar am necesitate și repejor acasă”.

Autoritățile au interzis și deplasările neesențiale la bănci și poștă. Totuși, fiecare persoană înțelege cum vrea necesitatea de a veni aici.

„Să plătesc serviciile, să iau niște colete. Nu are cine altcineva să le ia în locul meu”.

Cel mai mare flux de oameni rămîne a fi la piață.

Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia: „Restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu. Presa interpretează ca lockdown, dar nu este carantină. Comisia Cimișlia a copiat decizia republicană”.

Potrivit edilului, situația este gravă la Topala și Cenac, acolo fiind impuse măsuri dure. Olărescu cere implicarea deputaților în depășirea crizei.

Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia: „Să se adune. Să nu discute politici și alegeri anticipate, dar să ia o decizie pentru toată populația. Ce facem în starea asta de criză, deoarece nu mai avem locuri în spital”.

De la începutul pandemiei, în raionul Cimișlia s-au îmbolnăvit de COVID peste 2.500 de persoane, iar 73 au decedat în urma complicațiilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X