X 

Cod roșu de Covid-19 în Chișinău: Trebuie sau nu continuat procesul de studii în școli (VIDEO)

30 sep. 2020,, 15:57   Societate
4149 1

Începînd de mîinie, 1 octombrie, în Chișinău va fi instituită stare de urgență în sănătate publică, pe fundalul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Chișinăul, de rînd cu alte cîteva regiuni, intră în regim de „Cod roșu”, ceea ce înseamnă că autoritățile vor impune din nou măsurie restrictive, în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.

Echipa de filmare a Noi.md a discutat cu locuitorii capitalei despre consecințele acestei decizii, în special despre impactul pe care îl va avea asupra procesului de studii eventualele restricții.

Majoritatea intervievaților s-au declarat categoric împotriva întreruperii procesului educațional în școli și revenirii la învățămîntul online. Atît elevii, studenții, cît și părinții spun că materia se asimilează foarte slab sau chiar deloc în condițiile predării online.

Cel mai mult au de suferit elevii claselor primare, care au o capacitate mai mică de concentrare și se abat ușor de la procesul de studii. Intervievații spun într-un glas că acest format de studii nu este optim pentru elevii noștri.


"Elevii trebuie să aibă contact direct cu profesorul. Sînt categoric împotrivă, așa ei nu învață nimic", a relatat o intervievată.

"Eu fiind student nu reușesc să asimilez eficient informația care mi se comunică în format online. Deci e o ideea proastă învățămîntul online", a declarat un tînăr.

Mai multe opinii vedeți în reportajul video.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?