COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Cod Roșu” de coronavirus: Cum vor activa școlile și grădinițele de mîine

Chiar dacă de mîine, 1 octombrie, intră în vigoare „Codul Roșu” de coronavirus, școlile și grădinițele din țară vor activa în continuare conform modelelor selectate. Este precizarea făcută de ministerul Educației, Culturii și Cercetării la solicitarea Noi.md.

O eventuală înăsprire sau relaxare a măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, va fi coordonată în prealabil cu Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.

„În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor – toţi elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 - pozitiv”. Clasa va continua studiile în regim online pentru perioada menţionată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice. Decizia privind plasarea unei instituții de învățământ în carantină este luată de către Comisia teritorială extraordinara de sănătate publică”, mai menționează responsabilii din cadrul ministerului.

Amintim că, de la 1 octombrie, eventualele decizii privind măsurile restrictive vor fi luate de către autoritățile locale, în funcție de situația epidemiologică.

„Codul Roșu” presupune că sistemul de sănătate publică dispune de capacitate limitată sau minimă pentru indentificarea și izolarea cazurilor și contacților. În context, autoritățile recomandă: izolare la domiciliu, învățarea la distanță, interzicerea adunărilor în masă și prestarea numai a serviciilor medicale esențiale. De asemenea, asta presupune interzicerea vizitelor neesențiale la bănci sau poștă, etc.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load