X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Cod galben de caniculă: IGSU vine cu recomandări pentru cetățeni

10 iun. 22:00   Societate
4041 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor și să evite utilizarea focului pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu cereale, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

Atenționarea a fost făcută în contextul Codului galben de caniculă anunțat de meteorologi.

Astfel, oamenii sînt îndemnați să stea la umbră, evitînd expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui. Dacă ieșirea din casă în orele de vîrf este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise.

Totodată, pentru o hidratare corespunzătoare, salvatorii îndeamnă oamenii să consume suficientă apă pe parcursul zilei. De asemenea, cei care au în grijă copii, vîrstnicii și persoane cu boli cronice sînt rugați să-i protejeze de efectele caniculei.

De asemenea, în vederea evitării incidentelor pe apă, cetățenii sînt avertizați că scăldatul se permite doar în locuri autorizate și amenajate cu stații de salvare.


În perioada vacanței de vară, maturii trebuie să-și monitorizeze strict copiii aflați în preajma lacurilor și rîurilor, dar și să nu le permită scăldatul de unii singuri. Jocul acestora în apă trebuie să fie monitorizat permanent.

Amintim că meteorologii au anunțat pentru astăzi Cod galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării. Astfel, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав