Preşedintele stiri: 3021

CNESP urmează să introducă noi restricţii anti-COVID

14 oct. 13:15   Societate
2282 0

Ne aşteaptă noi restricţii anti-COVID din cauza creşterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni vineri în şedinţă pentru a discuta posibilitatea introducerii unor interdicţii în ceea ce privește evenimentele publice, limitări privind circulaţia transportului public, dar şi accesul la unele activităţi.

Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV. Oficialul a declarat că noile restricţii sînt necesare pentru a nu permite colapsul sistemului medical, iar principala cauză este rata scăzută de imunizare. În context, Nicolaescu s-a mai referit şi la posibile noi reglementări pentru unele categorii de angajaţi.

"Vom propune pentru examinare în Comisie accesul la activitate pentru anumite categorii profesionale să fie realizat la fel, în baza certificatului COVID. - De exemplu, medici? - Absolut. Fie se vaccinează, fie îşi asumă responsabilitatea testării cu intervalul sau cu regularitatea stabilită. O facem în scopul ca să protejăm acele persoane cu care specialistul respectiv interacţioneză.", a precizat Svetlana Nicolaescu.

De asemenea, potrivit oficialului, prognozele sînt sumbre pentru următoarea săptămînă: am putea avea zilnic pînă la 3000 de cazuri de COVID-19.

Svetlana Nicolaescu a mai spus că singura soluţie pentru a depăşi criza este vaccinarea populației, ţara fiind asigurată cu stocuri de ser pentru jumătate de an.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X