Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

CNAS: Cererile pentru stabilirea pensiei pot fi depuse în regim online

3 ian. 16:39   Societate
2971

Începînd cu 01 ianuarie 2022 cererile pentru stabilirea pensiei pentru limită de vîrstă și pensiei de dizabilitate, precum și cererile pentru reexaminarea acestora în condițiile cadrului normativ, pot fi depuse în regim online.

Astfel, pe pagina-web oficială a Casei Națională de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, prin accesarea bannerului corespunzător, „e-Cerere. Stabilire pensie" și „e-Cerere. Reexaminare pensie" aveți posibilitatea de a depune online cererea de solicitare a prestației sociale necesare, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Implementarea acestor servicii se încadrează în obiectivul modernizării serviciilor publice prestate cetățenilor, precum și a transformării digitale. Totodată încurajăm utilizarea serviciilor electronice existente așa ca „e-Cerere Indemnizaţii", care oferă posibilitate familiilor cu copii să depună online cererea de solicitare a indemnizaţiei unice la naşterea copilului; indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului; indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 2 ani; indemnizaţiei lunare de suport pentru creşterea pînă la vîrsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină și a indemnizaţiei paternale.

Serviciile electronice implementate de Casa Națională de Asigurări Sociale oferă comoditate, operativitate și transparenţă. Principalele avantaje în utilizarea acestora sînt rapiditatea și accesibilitatea lor într-un interval scurt de timp.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав