COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social

CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social

Ajutorul pentru perioada rece a anului, în sumă de 98,5 mln lei, a fost transferat prestatorilor de servicii de plată, astăzi, 3 aprilie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Tototdată s-au făcut transferurile și pentru ajutorul social, în marime de 39,4 mln lei, trasnmite IPN.

Potrivit CNAS, conform normelor legislative, plata ajutorului social sau a ajutorului pentru perioada rece a anului se face pentru luna precedentă de către prestatorul de servicii de plată desemnat de către beneficiar.

În cazul în care sumele ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului sînt nesolicitate de beneficiari în decurs de șase luni consecutiv, „Poşta Moldovei” le restituie lunar pe conturile corespunzătoare ale CNAS. Sumele nesolicitate pot fi ridicate de beneficiar în decurs de un an din luna stabilirii.

CNAS precizează că, tot astăzi, s-au transferat alocaţiile lunare de stat pentru merite deosebite, alocaţiile lunare de stat şi compensaţiile băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare. În total, pentru distribuirea prestaţiilorrespective, către „Poşta Moldovei” au fost transferate 105,3 mln lei, către instituţiile bancare – 49,5 mln lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load