Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

CNAS a finanțat prima tranșă a pensiilor și alocațiilor sociale pentru luna aprilie

1 apr. 2023,, 15:30   Societate
7727 0

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a finanțat prima tranșă a pensiilor și alocațiilor sociale pentru luna aprilie. Aceasta are o valoare de 73 de milioane de lei.

Astfel, persoanele care primesc pensiile și alocațiile sociale prin poștă, avînd data de plată de 1 și 2 aprilie, se pot adresa la orice oficiu poștal din țară pentru a-și ridica banii, transmite radiomoldova.md.

Totodată, potrivit CNAS, pe parcursul lunii aprilie vor fi transferate mijloace bănești pentru toate tipurile de prestații sociale, precum pensii, suport financiar, indemnizații, alocații, ajutor pentru șomaj etc.

Reamintim că, începînd cu 1 aprilie, prestațiile de asigurări sociale și prestațiile sociale de stat urmează să fie indexate cu 15%. Astfel, cuantumul pensiei minime pentru limită de vîrstă va constitui 2 620,62 lei.

Potrivit unui proiect de hotărîre, coeficientul de indexare se va aplica doar părții pensiei care nu depășește salariul mediu lunar pe economie, care anul acesta constituie 11 700 de lei.


Un alt proiect prevede că, după indexare, nivelul venitului lunar minim garantat va constitui 1 568 de lei pentru un adult și 1 631 de lei pentru un copil.

5
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?