Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

CNA: Riscurile de corupție din domeniul serviciilor medicale nu ar trebui subestimate

5 mai. 17:45   Societate
1680 0

”Integritate pentru sănătate” este genericul campaniei de informare și sensibilizare, lansată astăzi de către Centrul Național Anticorupție, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Crucea Roșie din Elveția și asociațiile obștești Casmed și Homecare.

Instituțiile partenere și-au propus astfel conjugarea eforturilor de prevenire a actele de corupție din sistemul medical din țară.

“Ne dorim să excludem cazurile de corupție și să promovăm integritatea, iar campaniile de informare sînt un instrument dovedit a fi foarte eficient în prevenirea practicilor de corupție, atît în sectorul public, cît și în cel privat. Totodată, nu vom tolera și vom investiga incidentele de corupție care pun în pericol sănătatea oamenilor. Or, cîștigurile personale ilegale și utilizarea neconformă a resurselor, mai cu seamă în domeniul sănătății, reprezintă o amenințare la viața noastră, iar acest lucru este inacceptabil”, a spus șeful CNA, Iulian Rusu.

Pe perioada celor șapte luni de campanie, ofițerii anticorupție vor ajunge în toate instituțiile medicale care fac parte din sistemul național de sănătate publică.

Localitățile de destinație au fost împărțite strategic în trei zone: nord, sud și centru.


Menționăm că, campania ”Integritate pentru sănătate” se desfășoară în cadrul proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав