COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

CNA nu-și schimbă opinia referitoare la importul de piese auto la mîna a doua

22 sep. 15:33   Societate
416 0

Centrul Național Anticorupție (CNA) rămîne la poziția expusă încă la începutul anului, precum că admiterea necondiționată a importului de părți și accesorii uzate pentru autovehicule ar putea genera mai multe riscuri, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

Avizul repetat este similar cu cel dat în luna februarie, chiar dacă este semnat de un alt expert anticorupție. În context, menționăm că și inițiativa legislativă este copy-paste dintr-un proiect promovat în legislatura anterioară a Parlamentului.

Ca și la începutul anului, CNA precizează că proiectul nu prevede condiții pentru admiterea introducerii în țară a pieselor auto uzate, cum ar fi: originalitatea, vechimea, posibilitatea de reutilizare, confirmarea documentară. Indispensabilitatea unor limitări este impusă de necesitatea asigurării securității și siguranței traficului rutier, protecției mediului înconjurător și consolidării integrității instituționale.

Totodată, în aviz se menționează că nota informativă nu conține date despre modul de încorporare a proiectului în cadrul normativ în vigoare, dar în special nu reflectă nivelul de corespundere cu politicile de mediu, vamale și siguranța transportului. Proiectul este promovat fără a fi supus expertizei ecologice în condițiile în care se propune înlăturarea prohibiției importului părţilor şi a accesoriilor uzate pentru autovehicule.

Astfel, CNA recomandă completarea proiectului cu prevederi care să reglementeze condițiile în care este admis importul părţilor şi a accesoriilor uzate pentru autovehicule (spre exemplu: care mai pot fi reutilizate; însoțite de anumite acte; condiții privind originalitatea sau respectarea standardelor de fabricare; condiții privind vechimea).

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽