X 
Coronavirus stiri: 8214
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 932

CNA a trecut pe la Parlament

24 iun. 16:32   Societate
1600

Evitarea riscurilor de corupție la elaborarea proiectelor de acte legislative și protecția datelor cu caracter personal în cadrul sistemelor informaționale de evidență a datelor au fost tematicile unor sesiuni de instruire la care au participat angajații Secretariatului Parlamentului.

Sesiunea realizată cu suportul Centrului Național Anticorupție a vizat măsurile de control al integrității în sectorul public și cele de prevenire a riscurilor de corupție la elaborarea proiectelor de acte normative. Informațiile au fost prezentate de către șefa adjunctă a Direcției generale prevenirea corupției a CNA, Elena Bedros.

În cadrul celei de-a doua sesiuni de instruire, șeful adjunct al Direcției generale supraveghere și conformitate, Denis Coțofan, și șeful Direcției prevenire, supraveghere și evidență, Alexei Strahov, de la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal au relatat despre măsurile de asigurare a securității și confidențialității datelor cu caracter personal în cadrul sistemelor informaționale de evidență a datelor.

Cele două ateliere informativ-instructive, care s-au desfășurat pe parcursul săptămînii curente, au avut drept scop consolidarea cunoștințelor participanților în domeniile vizate.

De menționat că sesiunile de informare se înscriu în activitățile de implementare a Planului de dezvoltare profesională a personalului din cadrul Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova pentru anul 2022.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав