Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 3 milioane de lei

26 dec. 2022,, 10:28   Societate
1784 0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de peste 3 milioane de lei, în această săptămînă.

Printre bunurile indisponibilizate, în baza a trei delegații ale procurorilor și ofițerilor de urmărire penală, sînt o încăpere locativă și două nelocative. În prezent, Agenția are în procedură 170 de delegații pe 121 de cauze penale în privința a 274 de subiecți. Săptămîna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI au fost depuse 14 mii de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare – 5 IT și una criminalistică, în procedură fiind alte 64 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 337 de cauze penale. Săptămîna precedentă au fost propuse pentru soluționare 11 cauze penale și au fost expediate în adresa ARBI două delegații pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Direcția legislație a întocmit 36 de rapoarte de expertiză și a întocmit 13 avize. La moment, se lucrează pe 19 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 9 analize operaționale, alte 75 de studii sînt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 4 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 85 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 51 de apeluri. În izolator sînt plasate 2 persoane.

În prezent CNA dispune de 58 de funcții vacante. Pentru ocuparea acestora, Secția resurse umane scoate la concurs funcțiile disponibile, informația fiind publicată atît pe pagina web a Centrului cît și pe cariere.gov.md.
0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?