COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Clădirea miliardarului Stati, din centrul capitalei, a fost vîndută

29 sep. 2021,, 10:20   Societate
3322 0

Una dintre cele mai mari clădiri nefinisate din centrul capitalei, construită de miliardarul Anatolie Stati, a fost vîndută cu o reducere de preț de 1 milion de euro, față de cît a cerut banca inițial.

Asta în condițiile în care la licitație a existat o contraofertă pe suma de 10 milioane de euro, atît cît se cerea pentru clădire din start.

Este vorba despre blocul cu nouă etaje de pe bulevardul Ștefan cel Mare 150, amplasat chiar vizavi de grădina publică Ștefan cel Mare. Construcția acestuia a fost începută încă în 2010 de către miliardarul Anatolie Stati, și după o schimbare de prorietar, în 2016, a fost preluată de Moldinconbank pentru neachitarea creditelor.

Potrivit mold-street.com, Noul patron este SRL Nova Lines Inc, o companie IT locală, fondată de omul de afaceri Mihai Sava. Schimbarea proprietarului a fost deja înregistrată la Agenția pentru Servicii Publice.

Reieșind din informațiile deținute de Mold-street.md, la negocierile individuale ar fi participat două companii, compania Nova Lines Inc, și o companie de construcții de la Chișinău. Potrivit informațiilor deținute, ultima a propus prețul solicitat de Moldindconbank – de 10 milioane de euro, oferind dovezile de deținere și proviniență a acestei sume.


Cu toate acestea, surse care au dorit să rămînă anonime, susțin că imobilul ar fi vîndut de bancă cu suma de nouă milioane de euro.

Cumpărătorul nu informă, dar nici nu confirmă suma de nouă milioane. Administratorul Nova Lines Inc, Denis Madraburcă ne-a spus că deocamdată nu oferă detalii pe marginea tranzacției, dar și a planului de investiții în noua achiziție.

Și Moldinconbank evită să divulge detalii din culisele tranzacției. Compania de PR contractată de bancă pentru servicii de comunicare ne-a asigurat că a transmis conducerii Moldinconbank întrebările noastre, doar că pînă în momentul publicării materialului instituția nu a oferit nicio informație.

Fondatorul Nova Lines, Mihai Sava, noul proprietar al terenului și clădirii, comparabile cu suprafața Parlamentului Republicii Moldova, a devenit fondator Nova Lines Inc la sfîrșitul anului trecut. Pentru 2019 compania cu 40 de angajați, specializată în soluții IT, a avut vînzări de aproape șase milioane de lei. La capitolul profit net, însă, a raportat pierderi de 375 de mii de lei.

Clădirea edificată pe 22 de ari de teren, chiar peste drum de monumentul lui Ștefan cel Mare, are o suprafață la sol de 1640 de metri pătrați, iar în interior – aproape 10 750 de metri pătrați (pentru comparație, clădirea Parlamentului Republicii Moldova are suprafața de 10 950 de metri pătrați). În 11 ani nu s-a reușit decît executarea a 60% din volumul lucrărilor. Conform proiectului, imobilul trebuia să aibă spații comerciale, oficii, parcări și apartament Pentahouse.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X