COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîţi moldoveni folosesc serviciul de Internet mobil?

Cîţi moldoveni folosesc serviciul de Internet mobil?

În Republica Moldova, numărul total de utilizatori ai serviciilor de acces la Internet mobil (prin smartphone și acces dedicat (prin modemuri/routere) în prima jumătate a anului 2019 a crescut cu 90,8 mii sau 4,2%, însumînd 2 milioane 259 mii, relatează Noi.md.

Informaţia vine din partea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), potrivit căreia acest lucru este confirmat prin datele oferite de cei trei furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom - Unite).

După cum menţionează ANRCETI, numărul utilizatorilor care au accesat Internetul mobil prin rețele 4G a crescut considerabil, timp de 6 luni, cu 324 mii (+31,8%) și a totalizat 1 mil. 343,9 mii.


În acelaşi timp, în perioada ianuarie-iunie 2019, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă care au accesat Internetul mobil 4G prin smartphone-uri a crescut cu 311,3 mii (+33,2%) și a alcătuit 1 mil. 249,6 mii, iar numărul celor care au accesat Internet mobil dedicat prin tehnologia 4G a crescut cu 12,8 mii (+15,7%) și a însumat 94,2 mii.

Potrivit ANRCETI, urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil, raportată la 100 de locuitori, a sporit cu 4,8 puncte procentuale și a ajuns la 84,2%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load