X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Cîți moldoveni au votat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în Italia

17 noi. 2020,, 13:38   Societate
4002 2

Peste 83 de mii de cetățeni R.Moldova au votat în cel de-al doilea tur de scrutin la cele 30 de secții de votare deschise în Italia, aproape de două ori mai mulți decît în primul tur la urne au fost peste 46 de mii de alegători.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova la Roma a exprimat mulțumiri diasporei moldovenești din Italia pentru implicarea activă în activitatea birourilor electorale și sutelor de voluntari care au ajutat la fluidizarea rîndurilor și buna gestionare a procesului de votare. De asemenea, misiunea diplomatică le-a mulțumit alegătorilor care au manifestat o atitudine responsabilă, respectînd normele de securitate sanitară stabilite de autoritățile italiene, transmite radiochisinau.md.

”Apreciem și înțelegerea de care ați dat dovadă așteptînd în rîndurile mari de la intrarea în secțiile de votare, cooperînd cu voluntarii și autoritățile italiene prezente pentru asigurarea ordinii, consolidînd astfel buna imagine a comunității noastre”, se arată în mesajul Ambasadei pe pagina de Facebook.

De asemenea, în mesaj este subliniată cooperarea bună cu autoritățile italiene, care au permis desfășurarea scrutinului și au oferit soluții pentru ca numeroasa comunitate a moldovenilor din Italia să-și poată exercita dreptul la vot, chiar și în condițiile restricțiilor de circulație cauzate de pandemia de Covid-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав