X 
Preşedintele stiri: 3607

Cîți judecători au promovat evaluarea la funcția de membru CSM: Litvinenco: "Soluții magice nu există"

1 feb. 13:49   Societate
1418 1

Evaluarea integrității pentru funcția de membru al Consiliului Superior al magistraturii a fost promovată de cinci judecători din 28 de magistrați care au aplicat pentru această funcție.

Rata de promovare constituie 23% și procesul de evaluare trebuie continuat, declară ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, transmite deschide.md.

Ministrul Justiției a specificat că 16 judecători au fost respinși iar în cazul altor șapte magistrați Comisia Pre-Vetting se va expune în scurt timp.

„Astfel la moment rata de promovare a integrității judecătorilor constituie circa 23%. Iar rata celor care nu au promovat testul de integritate este 76%. Pe de altă parte, vedem mai multe decizii extrem de dubioase luate de judecători. Nu vreau să le enumăr, că s-a scris mult despre asta”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției a opinat că „procesul de evaluare trebuie continuat și accelerat”. Aceasta ar fi o cale corectă. „Soluții imediate și magice nu există”, mai scrie Litvinenco.


Litvinenco promite că în scurt timp Ministerul Justiției va propune măsuri concrete pentru accelerarea procesului de evaluare.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий