Cazul Șor stiri: 599

Cîți elevi și profesori au fost diagnosticați cu Covid în ultima săptămînă

13 dec. 2021,, 10:05   Societate
2288 0

Săptămîna trecută, numărul total al elevilor care au fost în autoizolare din cauza Covid-19 este de 1116 elevi din aproximativ 95 de mii de elevi, iar numărul total al cadrelor didactice aflate în autoizolare este de 25 din aproximativ zece mii de cadre didactice și trei persoane din cadrul personalului auxialiar.

Informația a fost prezentată de șefulul adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, în cadrul Ședinței săptămînale a serviciilor primăriei Chișinău, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Totodată, potrivit responsabilului, testele anti-Covid pentru profesori au fost repartizate în toate instituțiile secundare, care aparțin municipiului Chișinău, iar printr-un registru sînt efectuate teste pentru fiecare profesor care necesită acest lucru. Toate instituțiile sînt dotate cu teste anti-Covid pentru trei luni de zile, peste trei luni de zile în dependență de numărul persoanelor nevaccinate vor fi iarăși transmise teste fiecărei instituții.

Din cele 130 de instituții municipale secundare, 20 de instituții în continuare activează după modelul șapte. În total, de la distanță activează 1728 de elevi din 130 de clase prin rotație.

În clasele primare 1-4, 259 de elevi din 14 clase, învățămînt gimanzial - 1175 de elevi din 95 de clase și învățîmînt liceal - 294 de elevi din 21 de clase.


Recuperarea orelor pentru zilele suplimentare de vacanță va continua pînă la finalul anului 2021-2022.

În ultimele două sătpămîni, numărul copiilor care frecventează instituțiile de educație timpurie a scăzut, ținînd cont de virozele care sînt la moment. Astfel, frecvența medie în instituțiile de educație timpurie este de 77,8%.

În continuare, direcțiile de sector repartizează cadourile procurate de către municipalitate, iar copii care la moment nu frecventează instituția din varii motive, vor primi aceste cadouri o dată cu prezența acestora în instuțiile de învățămînt.

De asemenea, Direcția Generală Educație, Tineret și sport a emis săptămîna trecută un ordin prin care a atenționat directorii instituțiilor de învățămînt general din Chișinău că sărbătorile de iarnă nu sînt un motiv pentru acumulările de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?