X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Cîți copii s-au născut de Crăciun în capitală

10 ian. 2022,, 09:29   Societate
2492 0

Crăciunul pe stil vechi a devenit sărbătoare dublă pentru mai multe familii din Chişinău. La Maternitatea Numărul 1 din capitală au venit pe lume şase copii. Medicii spun că micuţii sînt perfect sănătoşi.

Roxana Vasilachi, este deja la a doua sarcină. A născut o fetiţă perfect sănătoasă, pe nume Loredana, de aproape 4 kg. Femeia spune că sărbătoarea de Crăciun o să fie mai aşteptată şi mai bogată.„La noi naşterea trebuia să fie în ziua de Anul Nou şi tot aşteptam, aşteptam, soţul mă întreba cînd, şi pe data de 6 am plecat la maternitate şi pe data de 7 am născut. Este o binecuvîntare pentru noi, în familie.”

Pentru Snejana Pegza este Crăciunul a devenit mai special. Femeia a adus pe lume primul său copil. „Am adus pe lume o fetiţă chiar în această zi frumoasă. O să avem două sărbători în casă şi o să fie încă un motiv de bucurie pentru noi ca părinţi şi pentru bunei.”

Pînă la ora 13:00, la Maternitatea Numărul 1 au venit pe lume patru fetiţe şi doi băieţei, perfect sănătoşi.

„Pînă acum noi am avut cinci naşteri, dar s-au născut 6 copilaşi. Avem un duplex, s-au născut două fetiţe înainte de termen, care se află acum în terapie intensivă. La moment aşteaptă să nască, în prepartum avem trei paciente şi sperăm pînă la ora 12 vor naşte”, a spus medicul de gardă, Stela Dodu.


Potrivit tradiţiei din popor, copii născuţi de Crăciun sunt purtători de noroc şi fericire.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий