X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Cîți copii din Ucraina au fost înscriși la grădinițele și școlile din sudul Moldovei?

14 apr. 2022,, 18:00   Societate
1700 0

În grădinițele din Găgăuzia au fost admiși 34 de copii din Ucraina, iar în instituțiile de învățămînt general – 57 de elevi ucraineni.

Despre acest lucru a anunțat bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, în cadrul întrevederii la Comrat cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Klaus Neukirch.

În cadrul convorbirii, au fost discutate evenimentele din țara vecină și efectele lor asupra situației socio-economice din Republica Moldova și din Europa în ansamblu.

Bașcanul l-a informat pe Domnului Neukirch despre viziunea autorităților autonomiei referitoare la integrarea refugiaților în viața socială și economică a țării noastre. În Găgăuzia activează un centru regional de cazare temporară pentru cetățenii ucraineni.

"Evenimentele din țara vecină ne înspăimîntă cu adevărat. Cu regret, progresul enorm în dezvoltarea științifică și tehnologică a omenirii nu ne-a învățat încă să rezolvăm toate divergențele prin dialog reciproc respectuos. Omenirea investește mult mai mult în dezvoltarea și producția de arme decît în dezvoltarea dialogului și în creșterea încrederii reciproce. Intensificarea retoricii agresive de ambele părți complică situația. Sper mult, că dialogul va începe în zilele următoare. Noi, la fel, trebuie să învățăm din aceste evenimente. Democrația în Republica Moldova este fragilă și alunecăm prea ușor în conflicte egoiste, în loc să construim cooperarea pentru a rezolva problemele prioritare ale societății. Mizăm pe ajutorul partenerilor noștri în construcția unor instituții publice stabile, care să poată coopera eficient între ele. Înțelegem, că noi avem multe de învățat și sîntem gata să învățăm", a menționat Irina Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий