Cîți bani a cheltuit Maia Sandu pentru deplasarea de serviciu de la Bruxelles (DOC)

Aproximativ 46 de mii de lei a cheltuit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru deplasarea de serviciu la Bruxelles, Belgia. Cheltuielile efectuate în cadrul vizitei au fost făcute publice în cadrul unei note informative publicate de Președinția Republicii Moldova.

Mai exact, pentru perioada în care s-a aflat la Bruxelles, Maia Sandu a cheltuit 45.800 de lei, dintre care, 7.900 constituia diurna, 14.800 de lei a costat cazarea, iar 23.100 au costat biletele avia, transmite tv8.md.

Banii pentru deplasare au fost utilizați din bugetul de stat. Amintim că, în perioada 17-19 ianuarie, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles.

Din delegația oficială a Republicii Moldova a făcut parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

În cadrul vizitei, șefa statului a avut întîlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi și cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene. Aceasta a fost a doua vizită oficială în calitate de președinte al R. Moldova în afara țării a Maiei Sandu, prima vizită fiind în Ucraina.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load