COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți angajați au fost afectați de pandemie

Cîți angajați au fost afectați de pandemie

Biroul Național de Statistică a publicat rezultatele Anchetei forței de muncă pe trimestrul întîi al anului curent.

Conform datelor, peste 33 de mii de angajați au fost afectați de pandemia de coronavirus, transmite MOLDPPRES.

Potrivit statisticienilor, deși pandemia a început să afecteze piața muncii doar spre sfîrșitul primului trimestru al anului, rezultatele cercetării AFM scot în evidență unele situații noi care au apărut pe piața muncii odată cu declanșarea acestei pandemii.


În trimestrul I 2020 numărul persoanelor care au declarat că le-a fost afectată situația la locul de muncă din cauza COVID-19 a constituit 33,2 mii sau 4,1% din total populație ocupată (3,7% pentru bărbați și 4,6% pentru femei).

Astfel, majoritatea din cei afectați, 60,6%, o constituie persoanele care nu au lucrat deloc / au absentat de la locul de muncă; 28,4% au prestat munca la domiciliu / au lucrat la distanță; 25,5% au lucrat mai puține ore pe săptămînă; 8,0% au fost transferați la program de lucru parțial.

Pandemia a afectat situația la locul de muncă într-o măsură mai mare la femei decît la bărbați. Distribuția pe mediile de reședință ale acestor persoane este uniformă: 50,5% revin mediului urban și 49,5% - mediului rural. Cele mai afectate au fost activitățile de comerț (27,3%), industrie (24,8%) și în învățămînt (15,4%)

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load