Cîți abonați din Moldova au folosit serviciul de portabilitate a numerelor de telefon?

Cîți abonați din Moldova au folosit serviciul de portabilitate a numerelor de telefon?

În Moldova, în anul 2018, numărul de abonați care au utilizat serviciul de transfer de numere de telefon a crescut comparativ cu anul 2017 cu 9,2 mii, ajungînd la 34,2 mii.


Date respective privind dinamica transferului de numere de telefon în anul trecut au fost prezentate de Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicații Electronice si Tehnologia Informației (ANRCETI), amintind că acest serviciu permite unui utilizator mobil sau fix să-şi păstreze numărul de telefon atunci cînd sînt schimbaţi furnizorii, transmite Noi.md.


Potrivit ANRCETI, din numărul total de numere transferate în 2018, 32 mii au fost numere de telefonie mobilă, iar 2,2 mii au fost numere de telefonie fixă. Cifra medie de numere transferate lunar a constituit aproximativ 2,9 mii.


Din cele 32 de mii de numere mobile, transferate în 2018, majoritatea numerelor – mai bine de 14 mii - a acceptat în reţeaua sa Moldcell SA. Mai mult de 9,5 mii de numere au fost transferate în rețeaua Orange Moldova SA, iar circa 8,4 mii de numere au fost transferate rețelei Moldtelecom SA (Unite). În același timp, din 2,2 mii de numere de telefonie fixă transferate - 810 de numere au fost transferate în rețeaua "Moldtelecom" SA, 634 de numere în reţeaua "StarNet Soluţii" SRL şi 405 numere în reţeaua "Orange Moldova" SA.


În general, de la introducerea serviciului de portabilitate a numerelor, în iulie, 2013, și pînă la sfîrșitul anului 2018, în Moldova au fost transferate aproximativ 216 mii de numere de telefon, dintre care peste 199 mii sînt numere de telefonie mobilă și 17,4 mii reprezintă numere de telefonie fixă.


În conformitate cu actele de reglementare emise de ANRCETI, orice utilizator al serviciului de telefonie publică poate utiliza serviciul de transfer de numere în decurs de cel mult 5 zile lucrătoare de la momentul depunerii unei cereri corespunzătoare pe numele furnizorul ales de acesta.


Pentru informații suplimentare privind serviciul de portabilitate a numerelor de telefon veţi urma linkul www.portare.md.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load