TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cîte persoane s-au vaccinat pînă în prezent în R.Moldova

Peste 5000 de persoane au fost vaccinate în R.Moldova de la demararea campaniei de vaccinare, anunță Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, au fost imunizate 1217 persoane.

Menționăm că la 4 martie, Republica Moldova a recepționat 14 400 doze de vaccin AstraZeneca livrate în cadrul mecanismului COVAX. Livrarea face parte dintr-un prim lot și va continua cu alte loturi în următoarele zile și săptămîni. Primul lot de vaccin a fost donat săptămîna trecută de România.

Reamintim că Agenția Medicamentului din Republica Moldova a anunțat anterior că a înregistrat trei vaccinuri anti-COVID: AstraZeneca, Pfizer și Sputnik V.

Soarta vaccinului rusesc (Sputnik V) rămîne însă incertă, dar fiind faptul că autoritățile de la Chișinău au declarat că în campania de vaccinare a populație vor fi folosite doar vaccinurile agreate de OMS și Agenția Europeană a Medicamentelor. Sputnik V ar putea fi folosit doar în cadrul centrelor private de imunizare.


În Republica Moldova campania de vaccinare în început la data de 2 martie. Primele persoane vaccinate sînt medicii din secțiile de ATI și cele cu profil COVID-19. Vaccinul care este acum folosit în țara noastră este AstraZeneca.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load