COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte persoane au donat plasmă pentru pacienții cu COVID-19

474 de persoane tratate de COVID-19, s-au solidarizat în lupta contra infecției, asigurînd 1630 doze de plasmă, pentru pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.

Astfel, dozele de plasmă au fost distribuite către următoarele instituții medicale: Spitalul Clinic Republican – 465, Institutul de Medicină Urgentă- 87, SCM nr.1- 178, SCM Arh. Mihail- 99, SCM Sf. Treime-1, SC Bălți- 96, SR Edineț- 25, SR Strășeni- 10, SR Cimișlia- 28, Spitalul de Stat- 129, SR Glodeni- 3, SR Sîngerei- 2, SR Cahul-19, SR Florești-1, SR Soroca- 4, SR Comrat-2, Spitalul Clinic MSMPS- 3, Spitalul Clinic Republican Tiraspol- 2, rămînînd în stoc 476 doze cu destinație pentru transfuzie și validare.

MSMPS reiterează apelul său către toate persoanele care s-au tratat de COVID-19, să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă care luptă cu această infecție, prin donarea de plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pentru a contribui la salvarea de vieți, persoanele tratate de COVID-19 pot consemna la externare un acord pentru recrutarea ulterioară de către Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui.

Donarea de plasmă convalescentă se va efectua după două săptămîni de la externare, de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19, cu vîrsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.


Persoanele pot dona plasmă atît la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Pentru a putea dona, persoanele vor prezenta copia extrasului eliberat de medicul de familie sau instituția spitalicească, care să confirme că au finalizat cu succes tratamentul împotriva COVID-19.

Pentru detalii privind donarea plasmei sanguine, apelați la numerele de telefoan: 022109050 (Chișinău), 023171393 (Bălți) și 029981305 (Cahul).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load