Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Cîte persoane au beneficiat în 2022 de implant cohlear

20 ian. 23:00   Societate
1677 0

Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat că a alocat în anul 2022 aproape 34 milioane de lei (circa 1,6 mln de euro) pentru consumabilele costisitoare. Cel mai scump consumabil a fost implantul cohlear, comunică Moldpres.

Potrivit sursei citate, consumabilele costisitoare sunt dispozitive medicale de ultimă generație utilizate în cadrul unor intervenții chirurgicale complexe pentru restabilirea funcțiilor diferitor organe și membre: ureche, rinichi, umăr, mînă, picior.

Cel mai scump consumabil anul trecut a fost implantul cohlear, care a costat în medie 358 mii de lei. Astfel, 19 persoane asigurate au primit șansa de a-și recăpăta auzul.

Alte consumabile costisitoare utilizate frecvent în spitale pe parcursul anului trecut și finanțate din fondurile AOAM sunt cele pentru protezele de umăr, șold și genunchi în cadrul procedurilor de revizie, aparatele implantate în cazul bolilor cronice renale, proteze individuale ale aparatului locomotor etc.

De intervenții chirurgicale gratuite cu utilizarea consumabilelor costisitoare beneficiază toate persoanele asigurate care au indicații medicale.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?