X 
Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Cîte operații gratuite pentru tratamentul accidentului vascular cerebral s-au făcut în 2022

24 aug. 15:00   Societate
1551 0

Responsabilii de la Casa Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că numărul persoanelor care au beneficiat în prima jumătate a anului curent de intervenții chirurgicale în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) s-a dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut, transmite zgd.md.

Astfel, 42 de pacienți au avut acces la operații minim-invazive gratuite, realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație în cadrul programului special „Tratamentul intervențional în AVC ischemic acut”, finanțat din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat pentru intervențiile respective aproape patru milioane de lei, dintre care peste trei milioane reprezintă valoarea consumabilelor costisitoare – dispozitive medicale performante, folosite în tratamentul intervențional al AVC.

Operațiile în cadrul programului sus-menționat au fost efectuate în două instituții medico-sanitare publice republicane contractate de CNAM: Institutul de Medicină Urgentă și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

Menţionăm că volumul total al mijloacelor financiare planificate în anul 2022 pentru intervenţiile sus-menţionate este de 7,7 milioane de lei.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав