TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte locuri la buget vor fi oferite în anul de studii 2019-2020

Cîte locuri la buget vor fi oferite în anul de studii 2019-2020

Guvernul a aprobat astăzi planurile de pregătire a cadrelor, cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățămînt superior și profesional tehnic pentru anul de studii 2019-2020 (Comanda de stat).


La studiile de licență vor fi admise 4906 persoane la 26 de domenii generale de studiu, număr de locuri bugetare similar cu cel din anul trecut. În conformitate cu cerințele pieței muncii, dar și rezultatele admiterii la studii în anul academic 2018-2019, Comanda de stat susține prioritar domeniile: Științe ale Educației, Inginerie, TIC, Științe Agricole, Medicină.


Pentru studiile superioare de master vor fi finanțate din buget 2876 de locuri, iar la studii de rezidențiat este prevăzută admiterea a 453 de persoane. Pentru studenții străini vor fi rezervate 200 de locuri.


În instituțiile de învățămînt profesional tehnic secundar în următorul an de studii vor fi admise 8374 de persoane cu finanțare bugetară și 1210 – cu achitarea taxei de studii. Planul de admitere pentru învățămîntul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar prevede admiterea a 3962 de studenți cu finanțare bugetară și 6637 cu achitarea taxei de studii. Proiectul prevede 348 locuri cu finanțare bugetară pentru specialitățile cu profil pedagogic: educație timpurie și învățămînt primar, în creștere cu 43 de locuri față de anul precedent.


Documentele prevăd și dezvoltarea în continuare a învățămîntului dual. În învățămîntul profesional tehnic secundar sînt incluse 1091 poziții în acest sens, iar pentru programele de formare profesională tehnică postsecundară și postsecundară nonterțiară sînt planificate 200 de locuri.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load