X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

Cîte locuri de muncă sînt vacante în Moldova?

18 iul. 22:30   Societate
2414 0

Bine de știut pentru moldovenii care sînt în căutarea unui loc de muncă. La ziua de astăzi, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe întreg teritoriul țării sînt în evidență peste 11 100 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați, informează Noi.md cu referire la agrotv.md.

Ca și pînă acum, notează ANOFM, cele mai multe joburi libere sînt în municipiile Chișinău și Bălți, peste 4 500, respectiv aproximativ 990.

Astfel, pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sînt disponibile 1.900 de locuri de muncă vacante, constituind 17% din numărul total. Cei mai solicitați rămîn, în continuare, specialiștii în diverse domenii de activitate, cei în sănătate și asistență socială sau tehnicienii, maiștri și alți specialiști asimilați.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitori necalificați, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă 9 200 locuri de muncă, iar pentru cei necalificați – puțin peste 1 800.

Persoanele aflate în căutarea unui job, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, unde pot primi informații privind locurile vacante.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав