COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte locuințe au fost procurate în cadrul programului "Prima Casă"?

Cîte locuințe au fost procurate în cadrul programului "Prima Casă"?

Din momentul lansării Programului guvernamental „Prima Casă” pînă în prezent au fost procurate 4205 locuințe.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci în cadrul Programului „Prima Casă” constituie 2,1 miliarde lei, iar valoarea garanțiilor active este de 1,052 miliarde lei.

Astfel de date au fost prezentate de Ministerul Finanțelor, menționînd că din numărul total de beneficiari, 2954 sînt familii, iar 1251 sînt tineri necăsătoriți.

Vîrsta medie a solicitanților este de 31,2 ani, valoarea medie a locuințelor procurate constituie 593,18 mii lei, iar suprafața medie a locuințelor este de 60 metri pătrați.


Din numărul total de locuințe procurate, 3941 sînt în zonele urbane, iar 264 în zonele rurale. În total au fost procurate 3877 apartamente și 328 - case de locuit individuale.

Potrivit Ministerului Finanțelor, din numărul total al beneficiarilor programului, 606 persoane beneficiază de compensații de la bugetul de stat în cadrul programului ”Prima Casă 2”, destinat persoanelor din sectorul bugetar.

De compensații din bugetul de stat se bucură și familiile cu mulți copii (Prima Casă 3), numărul acestora fiind de 1537 de persoane. Fonduri din bugetul de stat primesc, de asemenea, 311 beneficiari ai programului, care activează în companii private (Prima Casă 4).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load