X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Cîte incendii s-au produs în Moldova, de la începutul anului

2 sep. 18:15   Societate
1183 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a ieșit astăzi la raport.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții IGSU au declarat că în primele opt luni ale anului, pompierii au fost implicați în peste 9.600 de misiuni de stingere a focarelor de vegetație uscată, care au nimicit circa 54.500 de hectare de teren.

Șeful IGSU, Alexandru Oprea, a mai adăugat că anul acesta au fost salvate 410 persoane aflate în situații excepționale, dintre care 235 sunt copii, iar valoarea bunurilor salvate este estimată la circa 257 de milioane de lei.

Din 24 februarie, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, salvatorii s-au aflat în prima linie alături de colegii din alte subdiviziuni ale MAI pentru a ajuta refugiații.

Un alt aspect important este implementarea proiectelor internaționale. În acest sens, conducătorul subdiviziunii a vorbit despre importanța semnării contractul de grant cu Guvernul Japoniei, care prevede achiziția a 19 autospeciale.


La fel, în prima jumătate a anului a fost semnat Contractul de grant cu UE, în valoare de un milion de euro, pentru implementarea proiectului de creare a dispeceratul de la Bălți, care va deservi 11 raioane din partea de Nord a țării.

Mai mult, IGSU continuă și informarea populației privind măsurile de siguranță și comportamentul corect în caz de situații excepționale prin desfășurarea campaniilor de prevenire. Iar rezultatele sunt vizibile, anul acesta fiind înregistrat cel mai redus număr, 53, al persoanelor înecate în ultimii 20 de ani.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав