COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte familii tinere au cumpărat locuințe în cadrul Programului "Prima Casă"?

Cîte familii tinere au cumpărat locuințe în cadrul Programului "Prima Casă"?

De la lansarea programului ipotecar de stat "Prima Casă" și pînă în prezent au fost procurate 4333 de locuințe.

Despre aceasta a anunțat Ministerul Finanțelor, menționînd că alte 17 cereri au fost acceptate, aferent cărora urmează a fi semnate contractele de garanție.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci în cadrul Programului "Prima Casă" este de 2,17 miliarde lei, iar suma totală a garanțiilor active constituie 1,086 miliarde lei.


Potrivit Ministerului Finanțelor, din 4333 beneficiari ai programului, 3039 sînt familii, iar 1294 sînt tineri necăsătoriți. Vîrsta medie a solicitanților este de 31,2 ani, valoarea medie a locuințelor procurate constituie 594,25 mii lei, iar suprafața medie a locuințelor - 59,97 metri pătrați.

Din numărul total de locuințe, 4061 au fost procurate în zonele urbane, iar 272 în zonele rurale. În total au fost cumpărate 3998 apartamente și 335 case de locuit individuale.

Potrivit Ministerului Finanțelor, din numărul total de beneficiari ai Programului, 641 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului "Prima Casă 2", destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar. De compensații din bugetul de stat se bucură, de asemenea, și familiile cu mulți copii (Prima Casă 3), numărul acestora fiind de 1668 de persoane. Fonduri din bugetul de stat primesc, de asemenea, și 343 de beneficiari ai programului, care activează în companii private (Prima Casă 4).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load