X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Cîte doze de vaccin Sputnik V va aloca Rusia Moldovei

23 apr. 2021,, 13:55   Societate
2917 0

Rusia va livra în viitorul apropiat în Moldova 90 de mii de doze de vaccin Sputnik V.

Acest lucru a fost relatat publicației ruse Kommersant de către un interlocutor informat, menționînd totodată că Chișinăul va primi 60 de mii de doze de preparat, iar 30 de mii vor fi alocate Regiunii transnistrene.

Solicitarea de a oferi vaccin a fost adresată Președintelui rus, Vladimir Putin, de către omoloaga sa moldovenească, Maia Sandu. Un mesaj similar a fost transmis și de spicherul Parlamentului moldovenesc Zinaida Greceanîi.

La începutul lunii aprilie ex-președintele Moldovei Igor Dodon a plecat la Moscova, unde s-a întîlnit cu șeful adjunct al administrației de la Kremlin Dmitri Kozak. După întrevedere s-a comunicat că conducerea rusă este receptivă la solicitarea Chișinăului și va livra 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V în calitate de ajutor umanitar.

Solicitat de “Ъ” să explice de ce volumul livrărilor coordonat s-a dovedit a fi de două ori mai mic decît cel anunțat, interlocutorul de la Moscova a explicat că confuzia a apărut din cauza faptului că vaccinul este compus din două doze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав