Cîte dosare pe an gestionează un judecător în Moldova - raport

23 mar. 17:14   Societate
2474 0

Pe parcursul anului trecut, instanțele de judecată au soluționat, în total, 254.506 dosare, iar altele circa o sută de mii au rămas restanțe pentru anul curent.

Datele privind volumul de lucru al instanțelor de judecată au fost publicate de către Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

În cele 20 de instanțe din țară, în anul 2022 au lucrat efectiv 375 de judecători din totalul de 489 conform statutului de personal. Cel mai mare număr de magistrați lipsă a fost la Judecătoria Chișinău, unde din 155 de funcții, doar 110 au fost ocupate.

În raport procentual, cea mai mare diferență dintre numărul de funcții stabilite și numărul de funcții ocupate s-a înregistrat la Judecătoria Anenii Noi, unde doar 50 la sută dintre funcții au fost ocupate, cinci judecători din totalul de zece. În același timp, anul trecut au fost două instanțe care au activat la capacitate maximă, este vorba despre Curtea de Apel Comrat și Judecătoria Ungheni, unde au activat șapte și, respectiv, 12 judecători.

Potrivit datelor AAIJ, pe parcursul anului 2022, un judecător a soluționat, în funcție de instanța la care a activat, în medie între 276 și 923 dosare.


Cei 13 magistrați de la Judecătoria Edineț au soluționat, în medie, cîte 923 cauze. Acesta fiind cel mai înalt indicator anul trecut. Pe locul doi s-au clasat magistrații de la Judecătoria Anenii Noi, cu 921 dosare, urmați de colegii de la Judecătoria Căușeni, cu 874 cauze.

În același timp, cea mai mică încărcătură după numărul de dosare a fost la Curtea de Apel Comrat, 276 dosare, Curtea de Apel Cahul, 348 cauze și Curtea Supremă de Justiție, 354 dosare.

La sfîrșitul anului trecut au fost înregistrate 96.475 cauze restante. Pentru soluționarea acestora, magistrații au nevoie de circa 139 de zile.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий