COVID-19 în MOLDOVA

Cît de pregătiți sînt managerii grădinițelor pentru redeschidere - sondaj

Cît de pregătiți sînt managerii grădinițelor pentru redeschidere - sondaj

Opiniile și percepțiile conducerii instituțiilor de educație preșcolară din țară în problema redeschiderii grădinițelor au fost colectate în cadrul unui sondaj de opinie realizat de AO Părinți Solidari.

Sondajul arată că 77 la sută dintre managerii instituțiilor (din mediul rural) și 65% (din mediul urban) optează pentru prezența fizică a tuturor copiilor în instituție.

Pentru prezența copiilor în două schimburi s-au pronunțat 31 la sută dintre manageri, cadre didactice (mediul rural), 46 la sută (medul urban).


Totodată, din cauza că populația afectată de noul virus este preponderentă în zonele urbane, și în special în Chișinău, directorii instituțiilor de educație timpurie din aceste regiuni consideră că sînt supuși unui risc înalt de infectare - între 71% și 79%.

Întrebați cît de clare sînt instrucțiunile primite de la Ministerul Educației privind măsurile de prevenire a Covid-19, 57 la sută au menționat că sînt „foarte clare”, iar 33 la sută - „oarecum clare”.

Rezultatele sondajului mai arată că pondearea grădinițelor care dispun de spațiu pentru a asigura distanțarea socială în încăpere este 87% în orașe și 79% - în sate.

Ponderea grădinițelor care dispun de echipament de protecție, lichid de igienizare este de 87 la sută în mediul urban și 73 la sută în mediul rural.

Datele sondajului au fost colectate în perioada 27 iulie – 01 august 2020. Volumul eșantionului a constituit 103 instituții de educație timpurie din țară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load