Cît de pregătită este plaja din parcul La Izvor pentru sezonul estival

Cît de pregătită este plaja din parcul La Izvor pentru sezonul estival

Dacă tot s-au oprit ploile, iar soarele prinde pe zi ce trece la puteri, locuitorii Capitalei au ieșit la bronzat. Pe nisipul fierbinte din parcul La Izvor au fost văzuţi zeci de oameni. Dezgoliți de-a binelea, aceștia s-au bucurat din plin de timpul frumos.


În apă însă nu prea au avut curajul să intre: e murdară, spun ei. De altfel, și plaja încă nu este gata. Lansarea sezonului estival a fost planificată pentru prima zi a verii – 1 iunie.


Totuși, autoritățile nu recomandă locuitorilor să se scalde, deocamdată, în bazinele acvatice din capitală.


„Urmează ca cei de la ANSP să ia probe, ca să vadă care este calitatea apei. Din practica noastră din fiecare an, sînt ori interziceri categorice de a fi practicat înotul sau sînt recomandări de a nu se scălda. De regulă sînt găsiți diferiți microbi, bacterii, care nu sînt bune pentru securitatea și sănătatea oamenilor”, a declarat Galina Leahu, șefa adjunctă a asociației „Spații verzi”. 


Plajele din Chișinău vor fi pregătite pentru sezonul estival pînă pe 1 iunie, ne asigură autoritățile locale. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează temperaturi ridicate, însă și ploi de scurtă durată.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load