COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît a crescut volumul traficului de internet pe timp de carantină

Cît a crescut volumul traficului de internet pe timp de carantină

În perioada 9 – 23 martie 2020, volumul traficului generat în rețelele de comunicații electronice a crescut semnificativ față de perioada similară a anului precedent, anunță Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), care monitorizează activitatea companiilor din domeniu.

Astfel, volumul traficului de Internet la puncte mobile generat în rețelele celor trei furnizori (Orange, Moldtelecom și Moldcell) a constituit circa 5,6 milioane GB, ceea ce este cu 28,5% mai mult decît volumul mediu de trafic generat în perioadă similară a anului 2019, transmitemold-street.com.

Totodată volumul traficului de Internet la puncte fixe în rețelele furnizorilor cu ponderea cea mai mare pe segmentul respectiv (Starnet, Arax, Moldtelecom, Orange) a atins cifra de 35,5 milioane GB, sau cu 28,1% mai mult decît în aceeași perioada de referință a anului trecut.


Volumul de trafic voce în rețelele mobile, la fel a crescut și a depășit cifra de 304,5 milioane minute (în creștere cu 16,1%).

ANRCETI susţine că în pofida creșterii volumului de trafic, furnizorii au asigurat fiabilitatea rețelelor și continuitatea serviciilor la nivelul de calitate stabilit potrivit condițiilor de licență.

Totodată, au fost lansate un șir de oferte promoționale, fără plăți adiționale, precum dublarea traficului de internet și posibilitatea de a viziona toate posturile de televiziune din oferta serviciilor media audiovizuale, retransmise de către furnizori.

Menţionăm că În legătură cu situația excepțională cauzată de apariția și răspîndirea virusului COVID-19, în temeiul dispoziţiilor emise de Comisia pentru Situaţii excepţionale a Republicii Moldova, Consiliul de Administraţie al ANRCETI, a aprobat lista furnizorilor de comunicaţii electronice accesibile publicului care au un număr esenţial de abonaţi la servicii de acces la Internet.

E vorba de companiile Arax-Impex SRL, Moldcell SA, Moldtelecom SA, Orange Moldova SA şi Starnet Servicii SRL, care sînt obligate, pe perioada stării de urgenţă, să raporteze ANRCETI despre îndeplinirea măsurilor de blocare a accesul utilizatorilor proprii la sursele cu conţinut online care promovează ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load