Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cît a costat și cine a finanțat construcția parcului de distracții „Orheiland”

20 sep. 2018,, 09:50   Societate
7696 1

Pe data de 1 iunie 2018, în orașul Orhei a fost inaugurat cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova – „ORHEILAND”.

Pe site-ul oficial al acestuia era indicat că la construcția parcului au fost utilizate: 5 mii de tone de nisip, o mie de tone de beton şi 5 mii de tone piatră. Au fost pavați aproximativ 14.000 de m2 de teren, iar pe o suprafaţă de 10.000 de m2 a fost amenajat un gazon, care a costat un milion de lei și care în prezent e într-o stare deplorabilă. Parcul este dotat cu zeci de tobogane gonflabile, trambuline şi terenuri de joacă pentru copii. Costul estimativ al parcului de distracții „ORHEILAND” depășește suma de 16.000.000 de lei. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvînt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, a declarat că la construcția acestui parc au contribuit Asociația Obștească „Pentru Orhei”, Fundația „Miron Șor” al cărui președinte este însuși Ilan Șor, precum și alți oameni de afaceri, scrie cpr.md.

CPR a contactat-o pe purtătoarea de cuvînt a lui Ilan Șor, Alina Șargu, pentru a afla: care au fost costurile exacte ale parcului de distracții „ORHEILAND”, care au fost persoanele fizice și juridice ce au contribuit financiar la construcția acestuia, în baza cărui temei legal primăria a atribuit acest teren și cine în prezent deține dreptul de proprietate asupra parcului. Alina Șargu a declarat că la construcția parcului pe lîngă AO „Pentru Orhei” și Fundația „Miron Șor” au contribuit și alte persoane fizice și juridice, refuzînd să le menționeze, adăugînd doar că distracțiile în parc vor fi mereu gratuite. Aceasta la fel a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la suma contribuită și care vor fi cheltuielile lunare de întreținere a parcului de distracții, precum și din ce surse financiare va fi acesta întreținut.

Autorii investigației precizează că în cadrul unei vizite la „ORHEILAND”, autorul investigației, a depistat un șir de ilegalități. La cumpărarea produselor alimentare de pe teritoriul parcului, nu se eliberează bonul de casă. Mai mult, aparatele de casă în genere lipsesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?