X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Circulația trenului Chișinău-Kiev va fi reluată

30 oct. 2022,, 03:05   Societate
3619 0

Din 5 noiembrie 2022, este planificată începerea circulației trenului nr.351/352 Kiev-Chișinău.

Despre acest lucru a anunțat șeful Serviciului de călători al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată a Moldovei" Constantin Pavlov, menționînd că comunicarea bilaterală dintre Moldova și Ucraina este planificată să fie reluată prin acordul cu întreprinderea "Укрзалізниця", relatează Noi.md.

"Inițiativa de a lansa acest tren a venit din partea colegilor noștri din Ucraina. Acest tren este conceput în primul rînd pentru cetățenii Ucrainei care folosesc republica noastră drept centru de tranzit pentru călătoriile în alte țări. Avînd în vedere lipsa traficului aerian în Ucraina și prezența unui aeroport care operează în Moldova, putem spune cu siguranță că acest tren va fi solicitat de locuitorii Ucrainei", a subliniat Constantin Pavlov.

El a numit simbolic faptul că trenul Chișinău-Kiev, garnitura "Calea Ferată a Moldovei", a circulat pînă la 2 octombrie 1998, iar acum, exact peste 34 de ani, trenul "celor două capitale" revine pe linie.

Șeful Serviciului de călători al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată a Moldovei" a precizat că pentru a analiza posibilul trafic de pasageri în trenul Kiev-Chișinău, au fost utilizate datele privind trecerea frontierei de către cetățenii ucraineni la punctele de control Moghilev-Podolsk, Palanca, aeroport, autobuze și microbuze în comunicarea cu Ucraina, tarifele la transportul auto etc. De asemenea, au fost examinate diverse opțiuni de dezvoltare a situației, s-a luat în considerare și componenta de imagine, care nu poate fi măsurată în bani, dar existența unei imagini pozitive aduce uneori o mare eficiență pentru CFM.


Constantin Pavlov a menționat că prin lansarea trenului Kiev-Chișinău se oferă locuitorilor Ucrainei nu doar posibilitățile Aeroportului Chișinău, ci și ale Aeroportului Iași din România. Pentru a face acest lucru, graficul acestui tren a fost întocmit convenabil pentru transferul pasagerilor la stația Ungheni către trenurile care merg spre Socol (Iași) și înapoi. În plus, va exista întotdeauna posibilitatea de a folosi trenul Chișinău-București pentru a călători în România.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий