COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Circa 190 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de carantină

Circa 190 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de carantină

Polițiștii, militarii și carabinierii continuă să patruleze străzile, stațiile de transport, spațiile publice pentru a se asigura că cetățenii respectă regimul de carantină.

La ora actuală, 20383 de persoane care se află în grupul de risc și cărora li s-a recomandat să se autoizoleze la domiciliu, sînt supravegheate de polițiști, a comunicat astăzi ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Totodată, începînd cu 17 martie curent, de cînd a fost întreruptă activitatea mai multor agenți economici și impuse restricții de deplasare pentru persoanele fizice, au fost aplicate 192 de amenzi.


În privința persoanelor care nu au respectat regimul de carantină au fost întocmite 119 procese contravenționale. Cu amenzi s-au ales și 38 de proprietari de restaurante, baruri, săli de sport și piscine, care nu și-au oprit activitatea, așa cum a dispus Comisia Situații Excepționale.

Forțele de ordine au depistat și 24 de cazuri în care șoferii unităților de transport public au îmbarcat mai mulți pasageri decît numărul de locuri pe scaune, încălcînd astfel restricțiile impuse de autorități. După cum a comunicat Pavel Voicu, în ultimele 4 zile numărul încălcărilor de acest tip a scăzut, semn că cetățenii au devenit mai conștiincioși.

Ministrul de Interne a amintit că în conformitate cu măsurile impuse de Comisia Situații Excepționale, cetățenii pot părăsi domiciliul doar dacă merg la serviciu, farmacie, magazin sau la spital.

El a anunțat că a fost elaborat și un sistem online pentru angajații MAI, care ușurează procesul de supraveghere a celor aflați în carantină. Sistemul indică cîte persoane și pe ce adresă se află în regim de autoizolare, în fiecare raion. Tot în acest sistem pot fi găsite datele de contact ale persoanelor respective, astfel încît acestea pot contactate la telefon de polițiști.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load