COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Circa 12.000 de elevi şi părinţi cer anularea Bacalaureatului

Circa 12.000 de elevi şi părinţi cer anularea Bacalaureatului

Aproximativ 12.000 de elevi şi părinţi cer anularea examenului de Bacalaureat, în contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la sistarea procesului de învăţămînt.

Ei solicită ca diplomele absolvenţilor să fie validate după modelul olandez, adică în baza notelor obţinute în anii de liceu, transmite publika.md.

Petiţia online, prin care se solicită anularea examenului de BAC, a fost lansată în data de 25 martie. Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, declară că Bacalaureatul ar putea avea loc în mod tradiţional, DOAR dacă elevii vor reveni pe băncile şcolii pînă în data de 20 mai. Dacă acest lucru nu se va întîmpla, autorităţile iau în calcul mai multe scenarii. O decizie în privinţa modului de desfăşurare a BAC-ului va fi luată pînă la finele săptămînii viitoare. Totuşi, autorităţile exclud organizarea online a examenelor.


"Eu exclud totalmente varianta organizării online a examenelor, fiindcă sînt mai multe riscuri în primul rînd nu sîntem pregătiţi pentru o asemenea variantă şi într-o perioadă scurtă oricît de optimişti am fi, nu este organizarea acestora", a zis Igor Şarov, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Acum cîteva zile, preşedintele Igor Dodon a declarat, în studioul de la PRIME, că examenul nu poate fi anulat."

- Eu consider că examenele trebuie susţinute- Cînd?- Chiar dacă vor fi mai tîrziu pentru că trebuie să trecem curriculum, trebuie să trecem programul şcolar. Dacă va fi mai tîrziu, dar la sigur va fi mai tîrziu ca în anii precedenţi, trebuie să avem discuţii cu instituţiile superioare de învăţămînt ca să facă mai tîrziu înmatricularea", a spus Igor Dodon, şeful statului.

Responsabilii din Educaţie urmează să ia o decizie şi în ceea ce priveşte examenele de evaluare naţională de la clasa a 4-a şi a 9-a. Natalia Grîu, secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, ne-a declarat recent că nici acestea nu vor fi anulate. Termenul în care instituţiile de învăţămînt vor rămîne închise a fost extins pînă în 15 mai, atît timp cît va dura starea de urgenţă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load