Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Circa 100 kg de pește, prins ilegal în apele de frontieră

10 feb. 12:45   Societate
2230

Doi conaționali sînt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, dar și pentru pescuit ilicit în apele de frontieră. Aceștia au fost surprinși în timp ce pescuiau într-un bazin acvatic, situat în aria frontierei de stat. Pescarii aveau cu ei nouă plase de pescuit și aproximativ 100 kg de pește.

Cazul a fost înregistrat ieri, 9 februarie a.c., în jurul orei 19:40, pe direcția localității Crihana Veche, raionul Cahul, transmite Noi.md.

Astfel, o patrulă din cadrul Secției Echipe mobile a Direcției regionale SUD, aflată în misiune de verificare conform dispoziției de serviciu, a observat pe apele unui bazin acvatic, din apropierea frontierei, o barcă și două persoane. O perioada acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în momentul ieșirii acestora la mal echipajul mobil a intervenit pentru verificarea legalității aflării în zona de frontieră. La fața locului persoanele au fost surprinse în timp ce încărcau în portbagajul mașinii plasele și peștele prins.

Din cercetările primare s-a stabilit că sînt doi locuitori ai satului Crihana Veche, cu vîrstele de 40 și 33 de ani. Deși bărbații aveau actele de identitate, aceștia nu au avizat subdiviziunea pentru accesul în zona de frontieră cu scop de pescuit.

De la ei au fost ridicate aproximativ 450 de metri plase monofilament, cu ajutorul cărora reușiseră să pescuiască circa 100 kg de pești de diferite specii.


Totodată, pe cazul dat au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului care în continuare documentează fapta sub aspectul de săvîrșire a activității de pescuit ilicit.

Pe linia de competență a Poliției de Frontieră, persoanele au fost atrase la răspundere contravențională, conform art.332 al. (1) CC al RM, fiindu-le aplicate amenzi a cîte 12 u.c. fiecare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав