AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Circa 100 de licee vor continua predarea online

1 sep. 2021,, 12:30   Societate
2204 0

Azi, 1 septembrie, elevii vor reveni în școli și licee, dar nu toate instituțiile vor fi deschise pentru studii. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Ministerului Educației, circa 100 de școli din Chișinău și Bălți, vor rămîne închise, pentru că sînt foarte mulți copii în clasă și este greu de asigurat această distanță de 1 metru între elevi.

Potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, acestea sînt instituții de învățămînt de elită și sînt supra-solicitate de către părinți. „sînt școli de elită, unde cererea este foarte mare. Părinții vor ca copiii lor să învețe acolo. sînt școli, unde cererea lor este într-atît de mare, că sînt clase foarte mari, dar edificiul școlii nu permite ca să avem distanța de 1 metru între elevi, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Noi vom discuta cu acești părinți, vom vedea care ar fi alte opțiuni. De exemplu în alte țări se fac teste la copii și aici ar fi cazul să oferim posibilitatea testelor gratuite. Alte opțiuni, pe care le putem oferi de exemplu – ore mai flexibile de muncă sau anumită compensație pentru părinții, care sînt nevoiți să aibă grijă de copii sau să-i lase în grija altcuiva. Noi am avut asemenea inițiative legislative anul trecut și vom vedea, care ar fi potrivite pentru situația actuală”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Amintim, că în anii precedenți studiile s-au efectuat de la distanță, în regim online. În acest an, CNESP a luat decizia ca să permită elevilor și studenților să revină pe băncile școlilor și universităților, pentru ca procesul educațional să aibă cît mai puțin de suferit.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав