TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ciocoi anunță cînd restaurantele și cafenelele ar putea fi închise

În contextul în care unii specialiști spun că ar fi bune să se închidă pentru cel puțin două săptămîni domeniul HoReCa, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că totul depinde de evoluția pandemică în țară.

”Dacă vom constata o creștere semnificativă a cazurilor și va fi nevoie să intervenim cu aplicarea unor măsuri mai restrictive, vom fi nevoiți să facem acest lucru. Repet, nu de dragul Comisiei Situații Excepționale, ci de dragul menținerii sănătății publice și pentru a avea mai puțini cetățeni decedați. Uitați-vă ce se întîmplă în spitale și în secțiile Terapie Intensivă”, a declarat prim-ministrul.

Întrebat dacă au fost propuneri la Comisie de a institui măsuri mai dure, Ciocoi a spus că nu, deocamdată s-au luat măsuri suficient de dure.

Totodată, premierul interimar spune că dacă ar fi să vorbească în numele său personal, ar fi adoptat măsuri și mai dure, în contextul cînd sînt în jur de două mii de infectări pe zi.

”Dar, atîta timp cît sîntem sub o mie de cazuri astăzi, nu cred că trebuie să venim cu acțiuni mai restrictive, despre care vorbim. Să dea Domnul să nu revenim la o cifră mai mare. Pe de altă parte, trebuie să fim foarte atenți și să nu afectăm în mod substanțial dezvoltarea economică a țării”, a conchis premierul interimar.


Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile. Odată cu această decizie, Comisia pentru Situații Excepționale a venit cu noi nestricții în contextul pandemiei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load