COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6631

Ciocoi a avut o discuție telefonică cu omologul său azer

30 noi. 2020,, 17:08   Societate
2563 0

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, a avut o convorbire telefonică cu omologul său azer, Jeyhun Bayramov.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii cu privire la stadiul curent al relațiilor moldo-azere, reiterînd disponibilitatea ministerelor de externe de la Chișinăului și Baku pentru intensificarea colaborării în diverse domenii de interes reciproc.

Aureliu Ciocoi și Jeyhun Bayramov au remarcat importanța promovării unui dialog dinamic pe linia ministerelor de externe, inclusiv oportunitatea organizării următoarei runde de consultări interministeriale pe subiecte de actualitate în relațiile moldo-azere.

Șeful diplomației moldovene a salutat înțelegerile privind încetarea confruntărilor armate din regiunea Karabahului de Munte, fiind exprimată speranța că acestea vor constitui un pas important pe calea asigurării păcii și a stabilității, fiind reiterată susținerea fermă de către Republica Moldova a procesului de identificare, în baza principiilor și normelor de drept internațional, a unei soluții pașnice durabile pentru acest conflict.

Aureliu Ciocoi a adresat și o invitație omologului azer pentru a întreprinde o vizită în Republica Moldova, care a fost acceptată de către ministrul Jeyhun Bayramov, detaliile căreia urmează a fi coordonate prin canale diplomatice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽