COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine va repara drumul R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești

Cine va repara drumul R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești

Compania OZKA Insaat A.Ș din Turcia a cîştigat licitaţia pentru contractul de reabilitare două segmente a drumului R34 Hîncești – LeovaCahulGiurgiulești, cu o lungime totală de 83 kilometri, scrie mold-street.com.

Potrivit datelor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) oferta companiei OZKA Insaat AȘ din Turcia a fost cea mai bună la capitolul preţ, valoarea lucrărilor propusă fiind de circa 58,6 milioane de euro, adică peste 1,1 miliarde de lei.

Lucrări finanţate de BERD


La concursul repetat anunţat încă la mijlocul anului 2019, au participat circa 20 de companii sau grupuri de companii din Turcia, Kazahstan, Rusia, Ucraina, Belarus, Qatar, China, Bulgaria şi Italia, iar cea mai scumpă ofertă a fost de peste 100 milioane euro.

Lucrările de reabilitare sînt finanţate de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Conform condiţiilor puse de contractant, lucrările pot dura 915 zile şi prevăd reabilitarea concomitentă a două segmente a drumului naţional cu lungimea de 83 de kilometri, scrie mold-street.com.

Se prevede reconstrucția pavajului rutier, demolări și construcția de stîlpi, construcția instalațiilor de scurgere, relocarea liniilor de utilități, etc. Se preconizează că lucrările de reabilitare urmează alinierea drumurilor existente, cu excepția cazurilor cînd e nevoie de a îmbunătăți caracteristicile geometrice, pentru a elimina pericolele de siguranță sau pentru a evita zonele supuse eroziunii severe a solului.

Este prevăzută şi o realiniere ușoară pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, inclusiv construcția unei benzi de urcare în conformitate cu proiectul. Principalele intersecții vor fi reconstruite ca sensuri giratorii pentru îmbunătățirea siguranței rutiere. Lucrările sînt împărțite în două loturi, care urmează să fie realizate concomitent. Potrivit condiţiilor contractul va începe în februarie 2020 și va dura aproximativ 915 zile, urmat de un an în care pot fi eliminate anumite defecte.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load