COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7908
Criza energetică stiri: 528

Cine sînt procurorii care vor fi adjuncții lui Robu

21 oct. 2021,, 15:23   Societate
1655 0

Eduard Bulat și Marcel Dumitraș sînt candidații propuși de procurorul general interimar Dumitru Robu la funcția de procurori generali-adjuncți interimari, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Aceștia au fost prezentați de către procurorul general interimar Dumitru Robu, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 21 octombrie.

Cine este Eduard Bulat?

Eduard Bulat a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea de Stat „Al.I.Cuza” din Iaşi, Romînia. În august 2016, a fost numit în funcția deprocuror, șef-interimar în Secția combaterea traficului de ființe umane în cadrul Procuraturii Generale. În 2017, a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.

Cine este Marcel Dumitraș?


Marcel Dumitraş a deținut funcția de șef al Secţiei judiciar-civile din cadrul Procuraturii Generale. CV-ul acestuia lipsește din baza de date a portalului magistrat.md.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente.Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic.

Adjuncții lui Stoianoglo – procurorii Iurie Perevoznic și Mircea Roșioru au demisionat la scurt timp după reținerea procurorului general suspendat.

După suspendarea lui Stoianoglo, Dumitru Robu a fost propus de CSP pentru funcția de procuror general interimar. Pe 6 octombrie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar al Republicii Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X