TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine sînt cei trei candidați la funcția de procuror general interimar

Cine sînt cei trei candidați la funcția de procuror general interimar

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) se întrunește astăzi, 26 iulie, pentru a desemna un candidat la funcția de procuror general interimar.


Pînă la această oră, în concurs, și-au depus cererea de participare doar trei candidați. Este vorba despre Viorel Morari, Anatolie Istrate și Viorel Radețchi.


Viorel Radețchi activează în calitate de procuror în Secția procurori pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale. Anatolie Istrate este avocat de profesie, iar Viorel Morari este fost șef al Procuraturii Anticorupție.


Dosarele celor trei candidați urmează a fi analizate de membrii CSP în cadrul ședinței de astăzi.


Potrivit noii modificări la Legea cu privire la Procuratură, procurorul general interimar urmează a fi numit de președinte la propunerea CSP, care va trebui să fie convocat în termen maxim de 3 zile pentru a desemna un candidat. În cazul în care președintele va depista probe incontestabile de incompatibilitate a candidatului la funcția respectivă, acesta va putea refuza numirea candidatului în funcția respectivă.


Ulterior, în cazul în care candidatul este respins, procurorul general interimar va fi desemnat prin decret de către președinte, la propunerea Parlamentului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load