COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Cine se află în spatele deciziei de a-l plasa pe Stoianoglo în arest la domiciliu? Opinie

18 oct. 2021,, 14:00   Societate
2949 0

Decizia de plasare în arest la domiciliu a Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, care a fost suspendat din funcție, a fost luată sub presiunea societății revoltate, dar această decizie a fost luată nu în administrața președintelui, dar, așa cum se întîmplă de obicei la noi în ultima perioadă, într-una din ambasade.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Secretarul Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Sînt absolut sigur că decizia de a-l transfera pe Alexandr Stoianoglo în arest la domiciliu a fost luată sub presiunea societății. Pur și simplu nu se așteptau să existe o astfel de reacție din diferite părți și au fost nevoiți să ia o decizie operativă pentru a-l scoate pe omul nevinovat din închisoare și să stea acasă cu familia, chiar dacă cu restricționarea libertății. Această decizie nu a fost luată în Administrația președintelui, dar, așa cum se întîmplă de obicei cu noi în ultima vreme, într-una dintre ambasade, pentru că nu a fost doar o batjocură în adresa bunului simț, ci și o provocare pentru opinia publică", a menționat Constantin Starîș.

"Probabil s-au gândit: Cine este procurorul? Ei au desfășurat o pregătire puternică a artileriei, încercări de a-l denigra au venit din toate părțile. A fost folosit scenariul de demonizare, care funcționează de fiecare dată, pentru că este întotdeauna mai ușor să ceri să fii votat, nu pentru că ești atît de bun, ci pentru că altul este atît de rău și este mai ușor să transformi omul într-un nemernic moral decît să povestești despre propriile calități", a spus deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Potrivit acestuia, subiectul plasării în arest la domiciliu a lui Stoianoglo și al acuzațiilor nedrepte împotriva lui este discutat activ în societate.


"Deocamdată nu putem spune dacă vor continua acțiunile directe, demonstrațiile, protestele sau dacă va fi un dialog în forumuri, pe rețelele sociale, în Parlament, în societate, dar această problemă va fi mereu în centrul atenției", a subliniat Constantin Starîș.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X