Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Cine este Viorel Ursu, viitorul ambasador al R.Moldova în SUA

14 mai. 13:02   Societate
6457

Republica Moldova va avea un nou ambsador în Statele Unite. Viorel Ursu, un reprezentant al societății civile cu master în drept european îl va înlocui pe Eugen Caraș, aflat în această funcție încă de pe timpul guvernului Chicu.

Potrivit responsabililor de la Externe aunumirea noului ambasador la Washington este dictată de remanieri de cadre în cadrul serviciului diplomatic. Tot astăzi legislativul a aprobat și candidaturile ambasadorilor cre vor ajunge în misiunile diplomatice din Belgia, Grecia și Austria.

Viorel Ursu are studii de master drept european. Din 2014 este director de departament cadrul organizației Programul Europa și Eurasia și a activat și activează și alte organizații internaționale.

Viorel Ursu a activat la Fundaţia Societatea Deschisă a filantropului american George Soros. Jurist de profesie, Viorel Ursu coordona între altele încercările fundaţiei de a influenţa şi îmbunătăţi politicile Uniunii Europene în ţările Parteneriatului Estic, inclusiv R. Moldova. Un proiect major este Legea antidiscriminare, iar Viorel Ursu monitoriza implementarea acestuia în țara noastră.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав